ΑΘΗΝΑ
20:30
|
25.09.2022
Ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δείχνει την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ σε εκδηλώσεις της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το ετερόκλητο πλήθος υποστηρικτών του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται πως…ταυτίζεται η νέα ηγεσία του Στέιτ Ντηπάρτμεντ.

Ανακοίνωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 23.1.21 καταδίκασε τις αντιδράσεις των ρωσικών αρχών έναντι των αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών στη Ρωσία το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας  τους υποστηρικτές του Ναβάλνι…”συμμάχους μας στη Ρωσία και αλλού” αναφέροντας στον επίλογο σχετικής ανακοίνωσης: Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των συμμάχων μας και των εταίρων μας για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- είτε στην Ρωσία, είτε οπουδήποτε αλλού απειλούνται”.

Στην ίδια ανακοίνωση το Στέιτ Ντηπάρτμεντ καταδίκαζε τις συλλήψεις διαδηλωτών και δημοσιογράφων στη Ρωσία κατηγορώντας τις ρωσικές αρχές πως καταπιέζουν ή παραβιάζουν δικαιώματα όπως αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Σήμερα, πάντως η ΕΕ έδειξε πως παραμένει “ευθυγραμμισμένη” με την πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού ηγέτη, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ,εξέφρασε σήμερα την “έντονη ανησυχία” του για τις συλλήψεις περίπου 3000 υποστηρικτών του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία το περασμένο Σάββατο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο (πριν την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα) για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά Ρώσων αξιωματούχων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Την πιθανή άσκηση νέων κυρώσεων υποστήριξαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία) ζητώντας “νέα σαφή και αποφασιστικά μέτρα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεκατευθυνόμενο σύστημα διάλυσης πλήθους στη Δυτική Όχθη

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Ανοιχτή επιστολή Μαδούρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Το Ιράν διαμαρτύρεται στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα