ΑΘΗΝΑ
19:48
|
01.12.2021
Ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Βουλής με το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας και τη διενέργεια θεματικών διασκέψεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) της Βουλής με το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας και τη διενέργεια θεματικών διασκέψεων σε τομείς μείζονος ενδιαφέροντος για τις δύο γείτονες χώρες, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή προς τον Γιώργο Βλάχο, πρόεδρο της εν λόγω ΚΟΦ, και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Νίκο Παππά, αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του κόμματος, αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2020, δεν έχει λειτουργήσει ως σήμερα.

«Παρότι «μετά την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, που επετεύχθη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δύο χωρών, έχει “ανοίξει” ένα καινούριο κεφάλαιο στους τομείς της διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και της οικονομικής συνεργασίας», σημειώνουν. Προσθέτουν δε, πως σήμερα η ΝΔ «δηλώνει ότι εγγυάται και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι αυτή πρέπει να τηρείται στο ακέραιο, αναγνωρίζοντας και η ίδια τα τεράστια και πολλαπλά οφέλη που απορρέουν για τη χώρα μας από την εφαρμογή της εν λόγω ιστορικής Συμφωνίας».

Το κείμενο συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της ΚΟΦ: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Νίκος Βούτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Θεόδωρος Δρίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης, Κυριακή Μάλαμα, Κώστας Μάρκου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώτα Πούλου, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης και Ραλλία Χρηστίδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει αποτύχει, πιστεύουν οι νεαροί Αμερικανοί

Επ’ αόριστον εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει επιείκεια στους επίορκους αστυνομικούς

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και κόντρα Μητσοτάκη-Πολάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα