ΑΘΗΝΑ
08:09
|
19.04.2024
“Είμαι αισιόδοξος”, έγραψε στο Twitter ο 67χρονος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19. Ο 67χρονος Πρόεδρος διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα συμπτώματά του είναι ήπια. “Είμαι αισιόδοξος”, πρόσθεσε ο Ομπραδόρ.

Ο πρόεδρος του Μεξικού θα συνεχίσει ν ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι του και διαβεβαίωσε πως δεν αναβάλλεται η επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την παραλαβή του εμβολίου Sputnik-V. Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχε δηλώσει πέρυσι ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει 12 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου εάν αποδεικνυόταν αποτελεσματικό.

Το Μεξικό δεν έχει ακόμα εγκρίνει το εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επιθυμούν επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος για να καλυφθούν οι ανάγκες των 128 εκ. πολιτών της χώρας. Ένας επιπλέον λόγος για την αγορά του ρωσικού εμβολίου είναι οι καθυστερήσεις στη μεταφορά και διανομή των εμβολίων των Pfizer/BioNTech.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί στη Βραζιλία και στην Αργεντινή, ενώ η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έδωσε το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 530 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 10.872 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 149.614 νεκρούς επί συνόλου 1.763.219 μολύνσεων.

Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, με βάση τα επίσημα δεδομένα. Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία -κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από τον μεξικανικό (128 εκατ.) -έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα