ΑΘΗΝΑ
13:46
|
28.09.2024
"Να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του“, δήλωσε φτάνοντας στο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο προπονητής ιστιοπλοΐας για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για τον βιασμό της 11χρονης τότε αθλήτριας. 

Ο 38χρονος, συνοδεία αστυνομικών, έφτασε νωρίς το πρωί από τη Σάμο στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου με εντολή εισαγγελέα, η 16η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. 

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες εκ των οποίων οι δύο αφορούν ανήλικο θύμα. Πρόκειται για τα αδικήματα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, ο 38χρονος προπονητής σε ερώτηση των δημοσιογράφων απάντησε “κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια“.

“Να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του“, είχε δηλώσει νωρίτερα, φτάνοντας στην Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος Τ. Απ. επιμένει ότι η υπόθεσή του δεν αφορά σε βιασμό, αλλά σε «σχέση» την οποία διατηρούσε με την ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια της αθλήτρια τον πλησίασε για οικονομικούς λόγους και ότι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να παντρευτεί το θύμα.

“Δεν κρύβομαι, ξέρω θα πάω φυλακή, αλλά να ομολογήσουν ότι με ήθελαν για γαμπρό” δήλωσε ο προπονητής στη συνέντευξή του, τονίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση από τη μητέρα του θύματος αλλά και από την ίδια την αθλήτρια η οποία εκείνη την εποχή “δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12 ετών” αλλά 15. 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του προπονητή άρχισε μετά την κατάθεση της 11χρονης (τότε) αθλήτριας ιστιοπλοΐας στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή της καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η 21χρονη σήμερα αθλήτρια είναι μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια.

Από τις δηλώσεις του προπονητή στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο, αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών.

Σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Στην πρώτη περίπτωση του ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Σύμφωνα με νομικούς, «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Θα δώσουμε το παρών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη. Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και κάθε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει υποστεί κάθε μορφής βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση θα συνεχίσουμε μέχρι επιτέλους κάτι να αλλάξει” τόνισε το θύμα Κ.Π.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα