ΑΘΗΝΑ
04:58
|
16.04.2021
Διαπίστωσε πως αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών επειδή παραμένει μειωμένη η προσφορά των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για μια «δίκαιη» κατανομή στο μοίρασμα των εμβολίων παγκοσμίως με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα, Μέρκελ, συμμετέχοντας στο φόρουμ του Νταβός που φέτος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαπίστωσε πως αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών επειδή παραμένει μειωμένη προσφορά των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να επιλεχθεί «η οδός πολυμέρειας αφού ο προστατευτισμός δεν θα λύσει τα προβλήματα», ιδιαίτερα στο ζήτημα της πρόσβασης στα εμβόλια.

Η Μέρκελ θα μπορούσε να κατηγορηθεί για υποκρισία καθώς εδώ και βδομάδες η κυβέρνησής της επικρίνεται αφενός για την σπουδή της να προμηθευτεί τη μερίδα του λέοντος από τα αποθέματα εμβολίων (σε σχέση με αυτά που διανέμονται σε άλλες χώρες της ΕΕ) και αφετέρου για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού στη Γερμανία.

Η καταγγελία του Νοτιοαφρικανού προέδρου

Από την πλευρά, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σύριλ Ραμαφόσα κατήγγειλε την υποκρισία ομολόγων του σε πλούσιες χώρες της Δύσης,καλώντας τές να σταματήσουν τις προσπάθειες εξασφάλισης της “μερίδας του λέοντος” στα διεθνή αποθέματα εμβολίων.

Το βασικό επιχείρημα του Νοτιοαφρικανού ηγέτη ήταν πως η πανδημία θα νικηθεί μόνον εάν υπάρξει μία διεθνώς συντονισμένη προσπάθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα