ΑΘΗΝΑ
00:36
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε για ενδείξεις κρουσμάτων και στη Βόρεια Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιβεβαίωσε ότι το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του νέου κορονοϊού  έχει εντοπιστεί με 59 κρούσματα εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών που δεν αποκλείουν την επιβολή νέων μέτρων.

Μιλώντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανά κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και στη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από τα “ορφανά” σε Αθήνα και Κρήτη.

“Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα, αλλά εξετάζουμε και κάποια στη Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτήν την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα”, δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Πρόσθεσε ότι “πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας”. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που γίνεται στην Αθήνα, εκφράζοντας την ανησυχία του για περισσότερα κρούσματα που έρχονται “να προστεθούν σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση”.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα αρθούν και άλλα μέτρα στην Ελλάδα παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, αποκλείοντας να ανοίξει κάτι άλλο για την ώρα. “Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα