ΑΘΗΝΑ
11:19
|
27.02.2021
Απείλησε με επίθεση ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις προειδοποιώντας τις ΗΠΑ πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για "δράση" ακόμη και μόνο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκβιαστικές πιέσεις στις ΗΠΑ ώστε να μην επανενταχθεί στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ακόμη και εάν το κάνει με πιο αυστηρούς όρους, άσκησε απόψε ο γενικός επιτελάρχης του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοχαβί.

Στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε απόψε στο Ίδρυμα Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Ισραήλ ο Κοχαβί ανέφερε πως μία επαναφορά των ΗΠΑ ακόμη και σε μία “βελτιωμένη” εκδοχή της συμφωνίας του 2015  “θα είναι άσχημη και από επιχειρησιακή πλευρά και από στρατηγική”.

Ισχυρίστηκε πως εάν επιτραπεί στο Ιράν να προχωρήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα τότε αυτό θα συνιστά “απαράδεκτη απειλή” που θα οδηγήσει στη διάδοση πυρηνικών όπλων σε όλη την περιοχή. Προανήγγειλε μάλιστα (για  μία ακόμη φορά!) πιθανή επίθεση του Ισραήλ σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις όπως είχε κάνει παλιότερα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράκ και της Συρίας.

“Εχω δώσει εντολή στον στρατό να ετοιμάσει έναν αριθμό επιχειρησιακών σχεδίων πέρα από τα ήδη υπάρχοντα” είπε ο Ισραηλινός στρατηγός τονίζοντας πως αυτά τα σχέδια είναι υπό αναπροσαρμογή και πως “θα αναπτυχθούν” ως τον επόμενο χρόνο.

Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να δράσει κατά του Ιράν “ακόμη και μόνο του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Δρακόντειοι πολιτειακοί νόμοι εναντίον των ιθαγενών και των οικολόγων

To Μπαγκλαντές ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους πρόσφυγες Ροχίνγκια

Εκτός ΝΔ οι δύο αυτοδιοικητικοί για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς

Επίθεση με γκαζάκια στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα