ΑΘΗΝΑ
02:59
|
25.04.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν σήμερα τελικά την οικία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Ουγκάντα, Μπόμπι Γουάιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν σήμερα τελικά την οικία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Ουγκάντα, Ρόμπερτ Κιαγκουλάνι, γνωστότερου ως Μπόμπι Γουάιν, θέτοντας τέλος στον κατ’ οίκον περιορισμό του που διήρκεσε για 11 ημέρες.

Η απόσυρση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων ήλθε κατόπιν δικαστικής απόφασης που καλούσε σε λήξη της προστασίας που του παρήχθη από τις κατασταλτικές αρχές, πρωτοβουλία που ο ίδιος και το περιβάλλον του καταγγέλλουν ως απόπειρα εκφοβισμού.

Οι αρχές της Ουγκάντας δήλωσαν ότι ο Γουάιν μπορούσε να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Καμπάλα, υπό στρατιωτική συνοδεία, επειδή φοβούνται ότι η δημόσια παρουσία του θα μπορούσε να γίνει αφορμή για υποκίνηση ταραχών, θέτοντας σε κίνδυνο και τον ίδιο.

Ωστόσο η σημερινή απόφαση του τρίτου σε ιεραρχία δικαστηρίου της χώρας τονίζει πως η παρουσία του Γουάιν μπορεί να θεωρηθεί απειλή μόνο αν ο ίδιος προβεί σε δηλώσεις ή ενέργειες που απειλούν τη δημόσια τάξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως της δικαστικής απόφασης ακολούθησε η στήριξη της αμερικανικής πρεσβείας της χώρας.

Ο Γουάιν είχε έλθει δεύτερος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της 14ης Ιανουαρίου με ποσοστό 34,83%, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως υπήρξε εκτεταμένη νοθεία υπέρ του επί 25 συναπτά έτη προέδρου της αφρικανικής χώρας, Γιουέρι Μουσέβενι.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα