ΑΘΗΝΑ
13:11
|
25.04.2024
Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι είναι "ανάρμοστο" να αποκαλυφθούν τα ονόματα των ιδιοκτητών του ακινήτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνουμ Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη ότι το κάστρο στο Γκελεντζίκ, το οποίο ο Αλεξέι Ναβάλνι συνέδεσε με τον Ρώσο Πρόεδρο, ανήκει σε έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους θα ήταν μια πράξη “απρεπής”.

Το “παλάτι” στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας στο Γκελεντζίκ, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ιδιοκτησία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανήκει σε έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους σήμερα, Τρίτη (26/1).

Ωστόσο, το Κρεμλίνο πιστεύει ότι είναι “ανάρμοστο” να αποκαλυφθούν τα ονόματα των ιδιοκτητών του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι “τίποτα από αυτό που αναφέρεται ως ιδιοκτησία μου δεν ανήκει ή δεν ανήκε ποτέ σε εμένα ή σε στενούς συγγενείς μου. Ποτέ!” τονίζοντας ότι οι φήμες περί παλατιού χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να υποστούν πλύση εγκεφάλου οι Ρώσοι πολίτες.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες του ακινήτου, ο Πεσκόφ απάντησε στους δημοσιογράφους ότι “είναι προφανές ότι ένας επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης του. Πρόκειται γι ένα μεγάλο ακίνητο, γνωστό, στο Γκελεντζίκ. Και ένας ή περισσότεροι (επιχειρηματίες) κατέχουν άμεσα ή έμμεσα αυτό το κτήριο”.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι το Κρεμλίνο “δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκαλύψει τα ονόματα αυτών των ιδιοκτητών”. “Δεν πρόκειται να το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή θα ήταν ανάρμοστο”, εξήγησε.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι η προαναφερθείσα «έρευνα» δεν χαρακτηρίζει τον Πούτιν ως ιδιοκτήτη, ο Πεσκόφ τόνισε: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας». “Αυτή η έρευνα ισχυρίζεται ότι είναι το παλάτι του Πούτιν και ότι χτίστηκε για τον Πούτιν”, επεσήμανε. “Διαφωνώ κατηγορηματικά μαζί σας σε αυτό το σημείο.”

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης νωρίτερα “έδωσε σαφώς αρνητική απάντηση σε αυτό το ερώτημα”. “Επιπλέον, είπε ότι ούτε αυτός ούτε οι συγγενείς του (προέδρου) είχαν οποιαδήποτε σχέση με αυτό το ακίνητο πόσο μάλλον να τους ανήκει”, τόνισε ο Πέσκοφ.

Όλα τα ακίνητα του Πούτιν είναι γνωστά σε όλους, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, κατέληξε ο Πεσκόφ.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα