ΑΘΗΝΑ
23:54
|
19.04.2024
Τις φήμες διασπείρουν οι Νοτιοκορεάτες γείτονες και κατηγορούν την Πιονγκγιάνγκ για χακάρισμα δεδομένων από επιστήμονες της Δύσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού χρησιμοποιώντας δεδομένα που φέρεται να έχει υποκλέψει από τη Δύση, όπως διατείνεται μη κατονομαζόμενη πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα “Daily NK”, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ Σουνγκ χρησιμοποιούν τις γνώσεις και εμπειρία δυτικών επιστημόνων που οι Βορειοκορεάτες έκλεψαν μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας. Μάλιστα, οι Βορειοκορεάτες εμφανίζονται ότι ήδη πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτύξει σε εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στη χώρα δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα του νέου κορονοϊού.  

Ο πληροφοριοδότης της ιστοσελίδας “Daily NK” ισχυρίζεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει συστήσει ένα ειδικό τμήμα, την Υπηρεσία 325, της οποίας η αποστολή είναι το χακάρισμα πληροφοριών γύρω από τη νόσο Covid-19 και την παραγωγή εμβολίων.

Η υπηρεσία φέρεται να λαμβάνει εντολές απευθείας από την κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος και ότι η επικεφαλής είναι η Κιμ Γιο-γιονγκ, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόσθεσε ότι η πρώτη και δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών έχει ολοκληρωθεί και ότι Βορειοκορεάτες βρίσκονται τώρα στην τρίτη και τελική φάση.

Η Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της με την Κίνα από το 2020 προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου ιού. Η χώρα είναι ο συνήθης ύποπτος υποκλοπών μυστικών πληροφοριών από τη Δύση με τη Microsoft να κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων τον περασμένο Νοέμβριο.  

Πηγή: Daily NK, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα