ΑΘΗΝΑ
00:39
|
04.07.2024
«Υπάρχουν πάρα πολλοί γνωστοί πρωταγωνιστές-ιερά τοτέμ, οι οποίοι έχουν καταχραστεί τη θέση και την εξουσία που έχουν» δηλώνει η ηθοποιός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H γνωστή ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, που από κοινού με τον συνάδελφό της Νίκο Ψαρρά υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο κακοποιητικό συμβάν, για το οποίο κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη η Ζέτα Δούκα, αποκάλυψε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Sputnik πως υπάρχουν αρκετοί γνωστοί πρωταγωνιστές που έχουν προβεί σε κακοποιητικές πράξεις.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί γνωστοί πρωταγωνιστές-ιερά τοτέμ, οι οποίοι έχουν καταχραστεί τη θέση και την εξουσία που έχουν. Κι έχω κι εγώ πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και bullying» είπε μεταξύ άλλων. Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενη στην Ζέτα Δούκα πως «Ήταν η πρώτη από τον θεατρικό χώρο που μίλησε για τέτοιας μορφής κακοποιητικές πρακτικές. Υπάρχουν πάρα πολλοί γνωστοί πρωταγωνιστές-ιερά τοτέμ, οι οποίοι έχουν καταχραστεί τη θέση και την εξουσία που έχουνε.»

Αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση υπογράμμισε πως «υπάρχουν κι Έλληνες Γουαϊνστάιν».

Προέτρεψε δε συναδέλφους της που έχουν πέσει θύμα ανάλογων συμπεριφορών να μιλήσουν. «Νομίζω, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει, και πρέπει να βγουν και τα αγόρια, είτε ετεροφυλόφιλα είτε ομοφυλόφιλα που έχουν υποστεί κακοποίηση και εκμετάλλευση από σκηνοθέτες, και να μιλήσουνε ανοικτά, όπως και οι γυναίκες συνάδελφοι», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα