ΑΘΗΝΑ
21:17
|
30.04.2024
Οι Μπέικερς πήγαν στην απομακρυσμένη Γιούκον και προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους ξενοδοχείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην επικεφαλής ομίλου καζίνων στον Καναδά και η ηθοποιός σύζυγός του τιμωρήθηκαν με πρόστιμο καθώς θέλησαν να παρακάμψουν τη σειρά τους στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού ταξιδεύοντας σε μια απομακρυσμένη κοινότητα αυτοχθόνων Ινδιάνων για να τους “κλέψουν” τη σειρά τους και τις δόσεις από τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι Ρόντνεϊ και Εκατερίνα Μπέικερ ναύλωσαν ιδιωτικό αεροσκάφος για να ταξιδέψουν στο Μπίβερ Κρικ, όπου ζει μία από τις συνολικά 100 κοινότητες αυτοχθόνων. Εκεί μια κινητή μονάδα των υγειονομικών αρχών χορηγούσε εμβόλια της Moderna στους κατοίκους δίνοντας προτεραιότητα στα πολλά ηλικιωμένα μέλη της φυλής White River. Οι Μπέικερς για να εμβολιαστούν δήλωσαν ότι εργάζονται σε κάποιο τοπικό ξενοδοχείο, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, Yukon News.  

Το λάθος των Καναδών ήταν ότι ζήτησαν από το ξενοδοχείο να τους βρει ένα μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στο αεροδρόμιο. Το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε ότι οι Μπέικερς δεν ανήκαν στο προσωπικό του και τα μέλη της κινητής ομάδας εμβολιασμού ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία εντόπισε τον πρώην καζινάρχη και τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στην πτήση τους πίσω στο Βανκούβερ.

“Όχι μόνο παρέκαμψαν τη σειρά του εμβολιασμού, αλλά έθεσαν την κοινότητά μας σε κίνδυνο. Τα μέλη του White River First Nation επελέγησαν να εμβολιαστούν διότι οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και άρα ανήκουν σε μία από τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αυτό που έκαναν είναι εξοργιστικό”, δήλωσε στο δίκτυο CBC News ο επικεφαλής των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής Γιούκον.

Η δίωξη σε βάρος των Μπέικερς επισείει είτε πρόστιμο 392 δολαρίων, συν μια επιπρόσθετη επιβάρυνση 75 δολαρίων ή φυλάκιση έως έξι μήνες ή και τα δύο. Ο αρχηγός της φυλής White River χαρακτήρισε την ποινή υπερβολικά επιεική σε σχέση με τον κίνδυνο που έθεσαν την κοινότητα αλλά και το ψέμα.  

Ως επικεφαλής της Ένωσης Παιγνίων του Ευρύτερου Καναδά ο Ρόντνεϊ Μπέικερ ήταν ο διαχειριστής πολλών καζίνων και ιππόδρομων σε όλη της χώρα και σύμφωνα με το Yukon News η ετήσια αποζημίωσή του για το 2019 ήταν μεγαλύτερη των 10,6 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων.

Πηγή: The Guardian


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα