ΑΘΗΝΑ
16:46
|
23.04.2024
Η απόφαση του εφετείου εξεδόθη μετά από προσφυγή του Νομικού Τμήματος της βουλής στο Τομπρούκ, δίχως να είναι ξεκάθαρο εάν και ποια επίπτωση θα επιφέρει…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγριεύουν κάθως φαίνεται τα σκληρά παζάρια μεταξύ Τρίπολης, όπου εδρεύει η απερχόμενη κυβέρνηση Γενικής Συμφωνίας της Λιβύης του Φαγέζ Σάρατζ και Τομπρούκ, όπου εδρεύει το εκλεγμένο λιβυκό κοινοβούλιο του Ακίλα Σάλεχ που σχετίζεται με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Ρεπορτάζ αραβικών Μέσων Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το αιγυπτιακό Egypt Today, μετέδωσαν πως Εφετείο της ανατολικής λιβυκής πόλης Μπάιντα αποφάσισε σήμερα την ακύρωση διαταγμάτων της “Κυβέρνησης Γενικής Συμφωνίας” (GNA), του πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων και τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Η απόφαση του εφετείου εξεδόθη μετά από προσφυγή του Νομικού Τμήματος της βουλής στο Τομπρούκ. Δεν είναι σαφής η επίπτωση της απόφασης πάνω σε σχέση με την ενεργοποίηση διαδικασίας που έχει ξεκινήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράφηκαν το Νοέμβριο του 2019 για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών Λιβύης-Τουρκίας. Αντανακλά σε κάθε περίπτωση την συνέχιση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο κέντρα λήψης αποφάσεων σε ανατολική και δυτική Λιβύη υπό την πίεση διεθνών δυνάμεων για “σταθεροποίηση” της κατάστασης, μετά την καταστροφική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους το 2011.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα