ΑΘΗΝΑ
02:46
|
05.05.2024
Νέα δικαίωση για τους εργαζόμενους του Βήμα Fm αποτελεί η απόφαση 421/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δικαίωση για τους εργαζόμενους του Βήμα Fm αποτελεί η απόφαση 421/2021 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκε η έφεση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.».

Ειδικότερα, χαρακτηρίζεται προσχηματικό το επιχείρημα της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» ότι δεν μπορεί να συγκαλέσει νόμιμη Γενική Συνέλευση καθώς είναι άγνωστο το πρόσωπο του μετόχου («PETRIE INVESTMENTS») που κατέχει το 0,25% των μετοχών της «ΒΗΜΑ FM A.E.», μετά την εξαγορά του 99,75% του εν λόγω ρ/σ, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πώληση του ΔΟΛ στον Β. Μαρινάκη, μετά την απόφαση του Εφετείου.

Έτσι, το μονομελές Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.», η οποία δεν θέλησε να έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και να αναλάβει τις ευθύνες της αγοράς του ΒΗΜΑ FM.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στον ρ/σ η εταιρία του Β. Μαρινάκη «προτίμησε να αφήσει τους εργαζόμενους σε πολύμηνη αβεβαιότητα, αφήνοντας τον ραδιοφωνικό σταθμό να κλείσει».

Πλέον, η εταιρία καλείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από την σχέση εργοδότη-εργαζόμενου.

«Καλούμε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη να εφαρμόσει το νόμο και να αναλάβει, ως μέτοχος και ιδιοκτήτης της “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ”, τις ευθύνες του. Δεν βρεθήκαμε εμείς στον δρόμο του, αλλά αυτός στον δικό μας. Επιτέλους! Το μόνο που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι τα δεδουλευμένα τους. Θα αγωνιζόμαστε άκοπα και με αυταπάρνηση μέχρι την οριστική δικαίωση των εργαζόμενων του “ΒΗΜΑ FM”», τονίζει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Πηγές: Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα