ΑΘΗΝΑ
00:17
|
28.09.2024
Κόπηκαν καλώδια, γκρεμίστηκαν κολώνες της ΔΕΗ ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αγωγούς ύδρευσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση περιοχών των Δήμων Σουφλίου, Ορεστιάδας και Διδυμότειχου στο νομό Έβρο προκάλεσε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν χτες και οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν σε όλο το μήκος του ακριτικού νομού, γκρέμισαν πυλώνες και κολώνες της ΔΕΗ. Ως εκ τούτου δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια και δεν υπάρχει θέρμανση σε σημαντικό αριθμό οικισμών εντός και εκτός της πόλης.

Εκτεταμένες ζημιές διαπιστώθηκαν στον αγωγό της Ιτέας, που παρασύρθηκε καθώς διέρχονταν από κοίτη ποταμού.

Κακοκαιρία: Eπικίνδυνα φαινόμενα μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο - Που θα  χιονίσει την Τετάρτη [vid] | Flash.gr

Καλύτερα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την κατάσταση του οδικού δικτύου που παραμένει ανοικτό παρά την χτεσινή χιονόπτωση χάρη στις εντατικές εργασίες των συνεργείων του Δήμου Σουφλίου.

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δήμων του Έβρου από τα  έντονα καιρικά φαινόμενα - tromaktiko

Ανάλογα προβλήματα και στον δήμο Ορεστιάδας από διακοπές ηλεκτροδότησης, χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού που οδήγησε σε κλείσιμο των σχολείων της περιοχής.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν κάτοικοι του οικισμού Μεταξάδων στο Δήμο Διδυμοτείχου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Πασχάλης Αδαμάκης τόνισε ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους που έκοψαν καλώδια ή προκάλεσαν κλίση κολόνων ηλεκτρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα