ΑΘΗΝΑ
22:58
|
26.04.2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX κατηγόρησε τον επικεφαλής της Amazon για υπονόμευση του συστήματός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος, αναλώνονται σε μια αντιπαράθεση ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αφορά τα ανταγωνιστικά και γιγαντιαία σχέδια τους γύρω από το δορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων. Την Τρίτη, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Μασκ κατηγόρησε ευθέως τον επικεφαλής της Amazon Μπέζος για απόπειρα υπονόμευσης των συστημάτων του.  

Η σύγκρουση των δισεκατομμυριούχων επικεντρώνεται στις προσπάθειες της SpaceX να πείσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψει στους δορυφόρους της Starlink να σταθμεύουν σε χαμηλότερο υψόμετρο, πιο κοντά στη Γη, από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί. Η Amazon είναι μία από τις εταιρείες που προσπαθεί να εμποδίσει αυτήν την κίνηση υποστηρίζοντας πως η εν λόγω ενέργεια θα δημιουργήσει πρόβλημα παρεμβολών στους υπόλοιπους δορυφόρους.

“Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κοινού η παρεμπόδιση της Starlink σήμερα, για ένα δορυφορικό σύστημα που η Amazon, στην καλύτερη περίπτωση, θα θέσει σε λειτουργία σε μερικά χρόνια”, σχολίασε ο Έλον Μασκ στο Twitter.

Η εταιρεία του Μασκ διαθέτει σήμερα περίπου 1.000 δορυφόρους Starlink σε τροχιά, οι οποίοι προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο που διαθέτουν μια ειδική κεραία για να πιάνει το σήμα.

Από την πλευρά της η Amazon θέλει να δημιουργήσει ένα δικό τη σύστημα, το επονομαζόμενο “ Project Kuiper” και έχει στόχο να θέσει περίπου 3.000 δορυφόρους σε τροχιά σε χαμηλό υψόμετρο γύρω από τη Γη. Τον Δεκέμβριο η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος έκανε ένα σημαντικό βήμα για τις κεραίες που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για να υπάρχει σύνδεση στο δορυφορικό δίκτυο, αλλά απέχει ακόμα από την παραγωγή και εκτόξευση των δικών της δορυφόρων. “Τα πράγματα είναι απλά. Σχεδιάσαμε το Kuiper System έτσι ώστε να αποφύγουμε τις παρεμβολές στη Starlink, και τώρα η SpaceX θέλει να αλλάξει τον σχεδιασμό του δικού της συστήματος. Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν όχι μόνο ένα επικίνδυνο περιβάλλον για συγκρούσεις στο Διάστημα, αλλά αυξάνουν τις ραδιοπαρεμβολές για τους πελάτες. Παρά τις αναρτήσεις της SpaceX στο Twitter, οι αλλαγές που προτείνει θα παρεμπόδιζαν τον ανταγωνισμό γύρω από τα δορυφορικά συστήματα. Είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον της SpaceX να θέλει να περιορίσει τον ανταγωνισμό, εάν μπορεί, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον του κοινού”, δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο δίκτυο CNBC απαντώντας ευθέως στο δηκτικό σχόλιο του Έλον Μασκ .

Πηγή: RTNews


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα