ΑΘΗΝΑ
23:19
|
19.04.2024
Οι επικρίσεις που δέχεται και η κυβέρνηση της Στέρτζον για τους ρυθμούς των εμβολιασμών την αναγκάζουν να προβεί σε "αποκαλύψεις"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πόλεμος που έχει ανάψει πριν και μετά το Brexit ανάμεσα στην κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνηση της Σκωτσέζας πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον συνεχίζεται.

Prime Minister Boris Johnson visits the Lighthouse Laboratory at Queen Elizabeth University Hospital campus in Glasgow

Αυτή τη φορά αφορμή δίνουν τα αποθέματα εμβολίων κατά του κορονοϊού Covid-19 και όχι η γνωστή απαίτηση των Σκωτσέζων για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Nicola Sturgeon said the Scottish Government may publish details of coronavirus vaccine supplies (Ben Birchall/PA)

Η Νίκολα Στέρτζον απειλεί να ξεκινήσει από την ερχόμενη βδομάδα τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων για τα αποθέματα εμβολίων και την εξέλιξη των εμβολιασμών του πληθυσμού στη Σκωτία παρά την αυστηρή σύσταση της κεντρικής κυβέρνησης στο Λονδίνο να τα κρατήσει απόρρητα για λόγους…”εθνικής ασφάλειας”!

Η νέα διαμάχη ανάμεσα στην Στέρτζον (που επικρίνει την κεντρική κυβέρνηση στο Λονδίνο για την κακοδιαχείριση της κρίσης με την πανδημία αλλά και της συμφωνίας μελλοντικών σχέσεων με την ΕΕ) και τον Μπόρις Τζόνσον (που αναγκάστηκε σήμερα να μεταβεί στη Σκωτία για να δείξει πως όλα δουλεύουν “ρολόι”) εξελίσσεται με φόντο τις πιέσεις της ΕΕ σε βρετανικές φαρμακοβιομηχανίες για υλοποίηση των συμφωνιών παράδοσης εμβολίων που είχε χρηματοδοτήσει προκειμένου να εξαχθούν στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Nicola Sturgeon

Το θέμα προκαλεί πλέον σάλο σε αρκετά Μέσα Ενημέρωσης εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αποκάλυψη πως η κυβέρνηση Τζόνσον ζήτησε την απόκρυψη στοιχείων από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης της Σκωτίας ώστε να θολώσουν τα νερά για την ΕΕ σε σχέση με τους πραγματικούς αριθμούς εμβολίων της Οξφόρδης και της Φάιζερ που διακινούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Nicola Sturgeon accused of taking EU's side in vaccine supply row

Από την άλλη, οι επικρίσεις που δέχεται και η κυβέρνηση της Στέρτζον σε σχέση με τους ρυθμούς των εμβολιασμών στη Σκωτία την αναγκάζουν να προβεί, όπως είπε η ίδια σήμερα, σε “αποκαλύψεις” από την ερχόμενη βδομάδα, ανεξάρτητα με τις συστάσεις του Τζόνσον για τήρηση “εμπορικής εμπιστευτικότητας”…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα