ΑΘΗΝΑ
11:59
|
19.10.2021
Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιρρίπτει την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιρρίπτει την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού που αναγκάζουν την περιοχή της Μαδρίτης να σταματήσει τους εμβολιασμούς επιπλέον ανθρώπων, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη ένα επίσημο έγγραφο που διέρρευσε.

Καθώς τα αποθέματα μειώνονται και τα νέα κρούσματα κορονοϊού αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, οι προμήθειες εμβολίων σε όλη τη χώρα απειλούνται και οι αρχές της πρωτεύουσας και της βόρειας περιοχής, Κανταβρίας σταμάτησαν να εμβολιάζουν επιπλέον ανθρώπους και επικεντρώνονται στη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου σε όσους έχουν λάβει ήδη την πρώτη.

Σε ένα προσχέδιο ημερήσιας διάταξης για τη συνάντηση των περιφερειακών επικεφαλής υγείας, η κεντρική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι κατηγορεί τις Βρυξέλλες για τα προβλήματα, ανέφερε η El Mundo.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που διαπραγματεύεται και υπογράφει τις συμβάσεις, είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την εξασφάλιση της σωστής εκτέλεσή τους», ανέφερε το έγγραφο συγκεκριμένα.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της ΕΕ, που έχει μείνει πίσω συγκριτικά με την Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αντιμετώπισε νέα προβλήματα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca ανακοίνωσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις, με αποτέλεσμα το «ροκάνισμα» των προμηθειών εμβολίων γίνεται αισθητό σε πολλά μέρη της Ισπανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα: Η κολχικίνη δεν είναι ο νέος σύμμαχός μας κατά του κορονοϊού

Καθολικό λοκντάουν για ένα μήνα στη Λετονία

“H Μαύρη Παρασκευή” της εργασίας στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ρεκόρ 48 ημερών με 3.164 κρούσματα, 42 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα