ΑΘΗΝΑ
05:35
|
05.10.2023
«Ο κ. Μητσοτάκης φέρει και εκείνος ευθύνη για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο ζήτημα των εμβολίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κ. Μητσοτάκης φέρει και εκείνος ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ζήτημα των εμβολίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, μετά από πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συζήτησε και υπερψήφισε -με μεγάλη πλειοψηφία- την πρόταση για την άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια», για να προσθέσει πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα». Αντίθετα, σχολίασε, «ο κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή, επέλεξε να χλευάσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, να πάρει η ΕΕ τις πατέντες των εμβολίων». «Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία», ανέφερε.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «από τις αρχές Νοέμβρη, που ξεκίνησε το λοκντάουν, μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 5.098 συνανθρώπους μας. Αυτό σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν δουλεύουν». Τόνισε ότι ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έχει δηλώσει πως οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, «αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα». Την κατηγόρησε ότι «δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε για τα μέσα μεταφοράς ούτε για τους μαζικούς χώρους εργασίας και έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, και πολλοί εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης».

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι «το 2020 η χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους», αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτα.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «αν η ΝΔ δεν ήθελε να γίνονται συλλαλητήρια, όπως το σημερινό, θα μπορούσε να μην καταθέσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο για την παιδεία εν μέσω λοκντάουν και με τις σχολές κλειστές», με το οποίο «διαφωνούν όχι μόνο φοιτητές και ακαδημαϊκοί αλλά και το σύνολο των πρυτάνεων».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα