ΑΘΗΝΑ
18:25
|
12.06.2026
Κατά 40% αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά 40% αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας. Πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταλαμβάνουν το 4,4% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου έναντι 2,5% το 2019.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημειώνεται στην Ευρώπη (με το εντυπωσιακό 135%), την Κορέα (+60%) και την Κίνα (+12%).

Ωστόσο αν και επισημαίνουν το αυξημένο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οι μελετητές τονίζουν ότι αποτελούν ως αγορά το 1/10 σε σχέση με την αγορά των συμβατικών αυτοκινήτων SUV.

Στοίχημα επίσης για τον χώρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θεωρείται η αυξητική πορεία να συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας, η οποία θεωρείται πως επέφερε καίριο πλήγμα στην κατανάλωση πετρελαίου.

Θετικός παράγοντας εκτιμάται πως είναι η επιστροφή των ΗΠΑ σε πολιτικές που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και η δέσμευση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για επενδύσεις σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη στερεί τα σκήπτρα από την Toyota

Οικονομικές και ενεργειακές προκλήσεις για το μέλλον βλέπει ο Πιερρακάκης στο Eurogroup

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25%

Τραμπ: «Αγαπώ τον πληθωρισμό» (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα