ΑΘΗΝΑ
05:28
|
26.04.2024

Την έγκαιρη εκτίμηση και πρόβλεψη του ΚΚΕ ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα είναι μακροχρόνια και για αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκαιρη εκτίμηση και πρόβλεψη του ΚΚΕ ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα είναι μακροχρόνια και για αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να αναβληθεί η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, Μέσων Μεταφοράς κ.λπ επανέφερε στο προσκήνιο με δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επισήμανε τη διάψευση του κλίματος εφησυχασμού και υπέρμετρης αισιοδοξίας που καλλιέργησε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι τα εμβόλια, όσο κι αν είναι αναγκαία για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα μέτρα πρόληψης, πολύ περισσότερο σε συνθήκες αναμονής του 3ου κύματος της πανδημίας.

Τόνισε πως ήδη νέες περιοχές της χώρας βρίσκονται “στο κόκκινο”, “με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν πήρε κανένα μέτρο για να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας του λαού”.

Μόσιαλος για εμβόλια : Να δοθούν οι πατέντες και σε άλλες εταιρείες | in.gr

Υπενθύμισε τη θέση του κόμματός ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να εξαρτάται απ’ τις συμφωνίες της ΕΕ με κάποιες φαρμακοβιομηχανίες, που υπηρετούν κι άλλες σκοπιμότητες και ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια εμβολίων, για να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Υπενθύμισε ακόμη πως το ΚΚΕ ήταν το πρώτο κόμμα που απαίτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Εμβόλια για όλους, αναστείλτε τις πατέντες!» - The Press Project -  Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

Τόνισε πως οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν με τραγικό τρόπο, τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τις μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις, τους εμπορικούς πολέμους και τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς ή την προνομιακή μεταχείριση ισχυρών κρατών σε βάρος πιο αδύναμων.

“Επιβεβαιώνεται ότι όλα αυτά απορρέουν από το γεγονός ότι τα εμβόλια και τα φάρμακα αποτελούν χρυσοφόρα εμπορεύματα, των οποίων η έρευνα, παραγωγή και διανομή υποτάσσεται στα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων ομίλων και των καπιταλιστικών κρατών” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Αυτή η πραγματικότητα φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την κραυγαλέα αντίφαση της εποχής μας: Απ’ τη μία μεριά τα τεράστια άλματα και επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της συλλογικής ανθρώπινης εργασίας και απ’ την άλλη την ιδιοποίηση αυτών των επιτευγμάτων για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών, ακόμη και για την υγεία και τη ζωή. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο ορατός εχθρός που μπαίνει εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο και ευημερία.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα