ΑΘΗΝΑ
21:23
|
18.04.2024
Με ραντεβού εντός καταστήματος (click inside) θα γίνονται αύριο, 30/1, οι αγορές για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων στην Αττική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ραντεβού εντός καταστήματος (click inside) θα γίνονται αύριο, 30/1, οι αγορές για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων στην Αττική. Όλες οι άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για την Αττική συμπεριλαμβάνεται και αυτό των κλειστών καταστημάτων την Κυριακή, 31/1.

Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, δηλαδή τα κομμωτήρια, κουρεία, στις μανικιούρ – πεντικιούρ, τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, τα ΚΤΕΟ θα λειτουργούν μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού.

Το ωράριο λειτουργίας θα παραμείνει ως έχει, και εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης από τις 9 το βράδυ ως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν στις 8.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι έτοιμη να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για διαδικασία κλεισίματος ραντεβού, για click inside ή click away.

Τι ισχύει από αύριο

Επαναφέροντα στην Αττική τα μέτρα λειτουργίας λιανικού εμπορίου με την μέθοδο “click away” επειδή συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου.

Η απαγόρευση μετακινήσεων παραμένει ίδια και ισχύει από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ. Επίσης, διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων (προαιρετικά) ισχύει από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ισχύει υποχρεωτικά η εξ αποστάσεως προαγορά αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και η παραλαβή από έναν πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα που θα φέρει τα εξής στοιχεία: Επωνυμία – Διεύθυνση- ΑΦΜ – Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά ή και με POS.

Επιβάλλεται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) και αποστολή μηνύματος SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

    
Μέτρα λειτουργίας λιανικού εμπορίου με την μέθοδο “click inside”

Για επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου (πλην καταστημάτων τροφίμων) προβλέπονται τα εξής:

    Απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00 π.μ..

   – Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

    – Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8 μ.μ..

   – Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής.

  _ Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί, είτε ηλεκτρονικά, είτε σε έγγραφο, το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ – Χρονικό διάστημα παραλαβής.

– Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

   – Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.

   – Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass, ενώ ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων, και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους. 

  

  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα