ΑΘΗΝΑ
19:35
|
17.01.2022
Η Ταϊλάνδη διέταξε επικριτή της κυβέρνησης να διαγράψει από τους λογαριασμούς του στα social media τους ισχυρισμους του σχετικά με την αδιαφανή πολιτική της κυβέρνησης…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δικαστήριο της Ταϊλάνδης διέταξε τον Thanathorn Juangroongruangkit, κυβερνητικό εχθρό, να διαγράψει τους ισχυρισμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κυβερνητική πολιτική εφοδιασμού της χώρας με εμβόλια είναι αδιαφανής και ευνοεί μια εταιρεία που ανήκει στον βασιλιά.

Ωστόσο, το προοδευτικό κίνημα του Thanathorn αρνήθηκε ότι τα βίντεο είναι παράνομα. Η Pannika Wanich, εξέχον μέλος του Προοδευτικού Κινήματος ανέφερε πως το κίνημα θέλει να τονίσει ότι το περιεχόμενο δεν είναι ψευδές ή απειλή για την εθνική ασφάλεια και πως ελπίζει ότι το YouTube και το Facebook θα υποστηρίξουν τα δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης.

Το Ψηφιακό Υπουργείο της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι το Ποινικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι δημοσιεύσεις του Thanathorn στα κοινωνικά μέσα και στον ιστότοπο του κινήματός του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζουν την εθνική ασφάλεια.

Ο Thanathorn απαγορεύεται να πολιτευθεί για 10 χρόνια, αφότου το δικαστήριο διέλυσε το προηγούμενο κόμμα του (Future Forward) πέρυσι για δάνεια που θεωρήθηκαν παράνομα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Τώρα, η κυβέρνηση έχει καταθέσει εναντίον του εναντίον του βίντεο, κατηγορώντας του ότι προσβάλλει δικαιώματα, πράγμα που τιμωρείται με φυλάκιση έως 15 ετών.

Τα βίντεο κατηγορούν την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα για έλλειψη διαφάνειας, επιτρέποντας στην εταιρεία Siam Bioscience, που ανήκει στον βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν, να παρέχει τις περισσότερες δόσεις στη χώρα παρά την έλλειψη κλινικών δοκιμών που καθιστούν το εμβόλιο ασφαλές. 

Οι επικριτές λένε ότι ο πρώην ηγέτης της χούντας, Πραγιούθ , έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 2019 για να διατηρήσει την εξουσία (κατηγορία που αρνείται) και έσπασε ένα εθνικό ταμπού επικρίνοντας όλο και περισσότερο τη μοναρχία.

Η Siam Bioscience έλαβε επιδότηση 600 εκατομμυρίων μπατ (20 εκατομμύρια δολάρια) για να αναπτύξει την παραγωγική ικανότητα προμήθειας εμβολίων AstraZeneca στο εσωτερικό και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η παραγωγή της Siam Bioscience βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει στο κοινό μια πρώτη παρτίδα 61 εκατομμυρίων δόσεων έως τον Ιούνιο.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε την Κυριακή 829 νέα κρούσματα κορονοϊού, φθάνοντας τα 18.782 κρούσματα και 77 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα κυβέρνηση στη Λιβύη ζητά ο πρόεδρος της βουλής

Κύπρος: Ξεκίνησε η διάθεση του αντι-Covid φαρμάκου Molnupiravir

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Οσμάν Καβαλά στη φυλακή

Μέσα Μάρτη η εκδίκαση του αιτήματος του Δήμου Χαϊδαρίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα