ΑΘΗΝΑ
10:24
|
18.04.2024
Συνολικά η χώρα έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής 407 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαράντα εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού της γαλλικής Valneva παρήγγειλε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανεβάζοντας τη συνολική της παραγγελία στις 100 εκατομμύρια δόσεις.

Το εμβόλιο, το οποίο βρίσκεται ακόμα στη φάση των κλινικών δοκιμών, αναμένεται να παραδοθεί στις βρετανικές υγειονομικές αρχές αργότερα μέσα στο 2021. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του εν λόγω εμβολίου της γαλλικής Valneva έχει αρχίζει ήδη να παράγεται σε εργοστάσιο στο Λίβινγκστον της Σκωτίας.

Οι εγκαταστάσεις στην Σκωτία είναι έτοιμες να προμηθεύσουν το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και έχει λάβει την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο προσωρινός πρόεδρος της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης Κλάιβ Ντιξ.

“Οι περαιτέρω 40 εκατομμύρια δόσεις που εξασφαλίστηκαν μέσω της σημερινής συμφωνίας ενισχύουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας και μας δίδουν μελλοντικά ευελιξία, αν χρειαστεί να επανεμβολιάσουμε οποιοδήποτε μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου”, πρόσθεσε ο Ντιξ.

Η υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι είναι πεπεισμένη πως το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξασφαλισμένο, έπειτα από διένεξη με την ΕΕ για τις προμήθειες εμβολίων, αφού η χώρα έλαβε εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες.

Συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής 407 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, οι οποίες επαρκούν για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι Βρετανοί ενήλικες μέχρι το εμβόλιο της γαλλικής Valneva να είναι έτοιμο για χρήση. Ωστόσο, οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητο καθώς δεν αποκλείουν να μην επαρκούν οι δύο δόσεις εμβολίων για την απόκτηση ανοσίας μετά την εμφάνιση των μεταλλάξεων.

Πηγή: Daily Mail, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα