ΑΘΗΝΑ
08:36
|
19.04.2024
O Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Κρις Κριστόφερσον αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 84 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αποκαλούμενος «ποιητής» της μουσικής κάντρι, ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Κρις Κριστόφερσον αποσύρεται από την ενεργό δράση, από τουρνέ, από στούντιο ηχογραφήσεων και από εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η ανακοίνωση της απόφασης του δημοφιλούς τη δεκαετία του ’70 καλλιτέχνη έγινε χωρίς φανφάρες: σε μια φράση της ανακοίνωσης που έδινε λεπτομέρειες για το κληροδότημα του Κριστόφερσον αναφερόταν ότι «επιπροσθέτως, μετά την απόσυρση, το 2020, από την ενεργό δράση του πατέρα του, ο Γιον, ο γιος του Κριστόφερσον, αναλαμβάνει την επίβλεψη του συνόλου της οικογενειακής επιχείρησης». Και ο εκπρόσωπος του Κριστόφερσον επιβεβαίωσε στο περιοδικό Rolling Stone την απόσυρση του 84χρονου σήμερα καλλιτέχνη που έχει μπει και στο Country Music Hall of Fame, από δημόσιες εμφανίσεις επί σκηνής, από ηχογραφήσεις και από την ηθοποιία.

Ο Κριστόφερσον παρέμεινε σε ενεργό δράση έως τον Φεβρουάριο του 2020, κάνοντας σόλο τουρνέ με μέλη της μπάντας των Strangers. Στην τελευταία πλήρη συναυλία του, μαζί με ευρέως διαδεδομένες επιτυχίες όπως τα «Help Me Make It Through the Night», «Me and Bobby McGee» και «Sunday Mornin’ Comin’ Down», ο τότε 83χρονος Κριστόφερσον έκανε «ανασκαφές» σε διάφορες περιόδους της λίστας τραγουδιών του. Έδωσε μια αξέχαστη ερμηνεία του «Darby’s Castle» από το LP με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1970.

Από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του ήταν στις ταινίες «Πάτ Γκάρετ και Μπίλι δε Κιντ» του Σαμ Πέκινπα το 1973, «Ένα Αστέρι γεννιέται» με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ το 1976 σε σκηνοθεσία Φρανκ Πίρσον, «Κονβόι» του Σαμ Πέκινπα το 1978 όπου συμπρωταγωνίστησε με την Άλι ΜακΓκρο και «Τραγουδοποιός» το 1984, όπου πρωταγωνιστούσε με τον έτερο θρύλο της κάντρι, Γουίλι Νέλσον.

Πηγές: NBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα