ΑΘΗΝΑ
20:35
|
05.07.2024
Νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αυστηροποίηση της διαδικασίας άμβλωσης σχεδιάζουν οι Ρεπουμπλικανοί του Τέξας.
WASHINGTON, DC - MARCH 2: at the Supreme Court, March 2, 2016 in Washington, DC. On Wednesday morning, the Supreme Court will hear oral arguments in the Whole Woman???s Health v. Hellerstedt case, where the justices will consider a Texas law requiring that clinic doctors have admitting privileges at local hospitals and that clinics upgrade their facilities to standards similar to hospitals. (Drew Angerer/Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρεπουμπλικανοί και των δύο νομοθετικών σωμάτων της πολιτείας του Τέξας, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία της πολιτείας αλλά και την σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχεδιάζουν την κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει την απαγόρευση διακοπής κύησης, μετά το χρονικό σημείο από το οποίο μπορεί να εντοπιστεί εμβρυϊκός καρδιακός παλμός.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ σε εκδήλωση οργάνωσης κατά των αμβλώσεων στις αρχές του Ιανουαρίου πως «πρέπει να γίνουν περισσότερα για τους αγέννητους», ενώ Ρεπουμπλικανός βουλευτής προ ολίγων εβδομάδων προσπάθησε να παρεμποδίσει την ψήφιση τροπολογίας για την ονοματοδοσία γεφυρών και εθνικών οδών με αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία που προέβλεπε την απαγόρευση των αμβλώσεων. Δέον να σημειωθεί πως αν και ο νομοθετικός εκβιασμός απέτυχε, βρήκε υποστήριξη από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους της πολιτειακής Βουλής.

Ακτιβιστές και ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών και οι Δημοκρατικοί της πολιτείας έχουν εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις τους για το ενδεχόμενο του περιορισμού του δικαιώματος στην άμβλωση.

Το Τέξας προβλέπει σήμερα απαγόρευση της άμβλωσης μετά το πέρας της 20ης εβδομάδας κύησης ενώ σε ολόκληρη την πολιτεία των 29 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχουν μόλις 21 κλινικές που αναλαμβάνουν άμβλωση.

Πηγές: The Texas Tribune

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Τέξας: Καρχαρίας επιτέθηκε σε τέσσερις ανθρώπους σε παραλία

Θεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα