ΑΘΗΝΑ
20:49
|
16.09.2024
Τα ορμητικά νερά των πλημμυρισμένων δρόμων εμπόδισαν την αποχώρηση μαθητών από σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και παρακείμενων οικισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκλεισμένοι λόγω ισχυρών καταιγίδων και πλημμυρών παρέμεναν τουλάχιστον ως αργά σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών του Νομού Έβρου, από τον μεγάλο όγκο νερού στους δρόμους, εξαιτίας του οποίου έχασε το πρωί τη ζωή του στη διάρκεια απεκλωβισμού μαθητών στον Απαλό ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος.

Οι δρόμοι πολλών οικισμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Πληροφορίες του ΠΕ-ΜΠΕ από τη Δημοτική Αρχή, αναφέρουν ότι εντός του Γυμνασίου της Άνθειας αλλά εκτός κινδύνου παραμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού στους δρόμους του οικισμού και τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση δεν κρίνεται ασφαλής η μετακίνησή τους.

Εντός των σχολικών κτιρίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, παραμένουν και μαθητές από τους οικισμούς του Δήμου Μαΐστρος, Αρίστεινο και Φερών, έως ότου κριθεί ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη | Liberal.gr

Στην περιοχή των Λουτρών έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων, ενώ εξαιτίας της αύξησης των νερών στο ρέμα στην περιοχή Δωρικού προς Νίψα έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Αύξηση των υδάτων παρατηρείται και στο χείμαρρο Μάνθειας στη Δ.Ε. Φερών, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προχωρήσει, με δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, στην κατασκευή αναχώματος, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής του Πόρου, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των υδάτων προς τον οικισμό.

Κακοκαιρία: Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη | Athens  Voice

Η σημερινή φονική καταιγίδα, από την οποία έχασε τη ζωή του ο αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος στον οικισμό του Απαλού, έχει προκαλέσει εκ νέου σημαντικά προβλήματα στο Δήμο Σουφλίου, ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές που του άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Γενάρη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, είπε πως από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση «υπάρχουν καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες, κυρίως στην περιοχή του Σουφλίου, όπου για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να διασώσουν την περιουσία τους».

Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη προσπαθώντας  να σώσει μαθητές

Στον Δήμο Διδυμοτείχου, διαχειρίσιμη μέχρι στιγμής, αξιολογείται η κατάσταση από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, όπου σημειώνεται «ισχυρή βροχόπτωση κατά μικρά χρονικά διαστήματα και πλημμυρικά φαινόμενα μόνο σε γειτονιές του Διδυμοτείχου και σε κάποια ρέματα του Δήμου, ενώ η στάθμη των υδάτων στον Ερυθροπόταμο παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων».

Σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, βρίσκεται ο Δήμος Ορεστιάδας, σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, καθώς λόγω της τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία από τις βροχοπτώσεις, ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη του νερού των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Έρχεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Έβρου- Άρδα -  Ερυθροποτάμου - Οδηγίες για την προστασία των πολιτών - faros-24.gr

Σημειώνεται ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων έχει διακοπεί η κυκλοφορία, στην Εθνική Οδό Αρδανίου-Ορμενίου, από τον οικισμό της Θυμαριάς έως τον οικισμό του Προβατώνα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Σ.Σ. Κήπων, από τον οικισμό του Απαλού έως τον οικισμό της Άνθειας, από τη Δ.Ε. Φερών έως τον οικισμό του Αρδανίου και στην Επαρχιακή Οδό Αρδανίου-Ιτέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα