ΑΘΗΝΑ
01:19
|
03.05.2024
Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση Μητρόπολη Πειραιά και Μητροπολίτης Σεραφείμ χαιρετίζουν την αθώωση του εφοπλιστή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία πρωτοβουλία που δεν έχει συνηθίσει η πλειοψηφία της ηγεσίας των κληρικών προχώρησε η Μητρόπολη Πειραιά και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, που εξέδωσε ανακοίνωση για να χαιρετήσει τη «δικαστική δικαίωσης του πρώτου δημοτικού συμβούλιου δήμου Πειραιώς και ιδιοκτήτου της ΠΑΕ Ολυμπιακός», Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την είδηση πως όλοι οι κατηγορούμενοι της δίκης για τα στημένα κηρύσσονται αθώοι. Υπενθυμίζει μάλιστα πως από τον Ιούλιο του 2014 έχει βγει στο πλευρό του για να υπερασπιστεί τον εφοπλιστή.

«Η πλήρης αυτή δικαίωσις του ευπατρίδου και μεγάλου Ευεργέτου της πόλεως και της Μητροπόλεως του Πειραιώς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί δικαίωση της εξαιρέτου οικογενείας του και του πλήθους των συνεργατών του και καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο ήθος του και τα ηγετικά του χαρίσματα και την αδάμαστη και ακατάβλητη ψυχή του» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Πειραιά για την δικαστική απόφαση υπέρ του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, προχωρώντας μάλιστα και σε ερμηνεία των… λόγων που ο ιδιοκτήτης του ΔΟΜ, του Ολυμπιακού και της Capital αντιμετώπισε διώξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

«Ταυτοχρόνως απέδειξε την ανεπέρειστη και έωλη μικροψυχία των κατά καιρούς συκοφαντών του, οι οποίοι κινούμενοι στο σκοτάδι της κακότητός τους δεν αντέχουν την ευγένεια και το φως της φολογένειάς του. Απεδείχθη όμως έστω και τώρα ότι το ψέμα και η συκοφαντία αργά ή γρήγορα καταρρέουν» καταλήγει η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή της Μητρόπολης, παρότι είναι γραμμένη σε πρώτο ενικό, σαν να γράφεται από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, που δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του για τον εφοπλιστή.

Στη σχετική ανακοίνωση επισυνάπτεται και η ανακοίνωση υποστήριξης που είχε εκδώσει τον Ιούλιο του 2014, όταν και είχε διαταχθεί εισαγγελική έρευνα κατά του εφοπλιστή, την οποία τότε ο Μητροπολίτης χαρακτήριζε «ατεκμηρίωτη και χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση», καθώς και «έωλος, αβάσιμος και ανεπέρειστος», ενώ προσέθετε πως «η υπόθεση αναφορικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πομφόλυγα, η οποία εντός ολίγου χρόνου θα διαρραγή μετά κρότου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα