ΑΘΗΝΑ
00:49
|
20.04.2024
Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία εργασιακής βίας φέρνει στο φως με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σοβαρό περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος δύο εργαζομένων από το Πακιστάν έλαβε χώρα στην περιοχή των Οινοφύτων. Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας, τη περασμένη εβδομάδα οι δύο εργαζόμενοι πήγαν στον εργοδότη τους και γνωστό εργολάβο της περιοχής των Οινοφύτων, προκειμένου να ζητήσουν τα χρήματα για τα οποία είχαν εργαστεί. Η απάντηση του εργολάβου ήταν να χειροδικήσει εναντίον τους, σπάζοντας τα γυαλιά του ενός και τραυματίζοντάς τον, ευτυχώς ελαφρά.

Το γεγονός με άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου, καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ζητήθηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες. «Μάλιστα και στο παρελθόν ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει απασχολήσει τις αρχές», αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Μετά την καταγγελία στο συνδικάτο και εν συνεχεία στην αστυνομία, ο εργολάβος στις 27 Ιανουαρίου μαζί με άλλον έναν άνδρα, πήγαν στο σπίτι του μετανάστη που είχε τραυματιστεί, τον ξυλοκόπησαν εκ νέου και τον απείλησαν ότι αν συνεχίσει τη δίωξη θα επανέλθουν να βάλουν φωτιά στο σπίτι του.

«Ως Συνδικάτο καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά και τον συγκεκριμένο εργολάβο και ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, πριν να είναι αργά. Τέλος, τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και οι εταιρείες που συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο εργολάβο, όπως μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Οινοφύτων, γιατί ανέχονται και υποθάλπουν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες», επισημαίνει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας.

Πηγές: ThePressProject, News247

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα