ΑΘΗΝΑ
19:32
|
06.05.2024
Συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ρωσικά ΜΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει τα “ασφαλή” και δοκιμασμένα ρωσικά εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα, αξιολογεί τα εμβόλια με βάση τις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας. Ο αξιωματούχος ανέφερε τρία ρωσικά εμβόλια, το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya με έδρα τη Μόσχα, EpiVacCorona, το οποίο δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector της Σιβηρίας, και το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Chumakov.

“Είναι όλα διαφορετικά όσον αφορά τα βιολογικά συστατικά τους και τα μέσα καταπολέμησης κατά των ιών. Θυμάμαι ότι το Sputnik V βασίζεται στη χρήση αδενοϊών, με δύο διαφορετικά συστατικά, ενώ το EpiVacCorona περιέχει μια ειδική συνθετική πρωτεΐνη, που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει κομμάτια και μεμονωμένα στοιχεία του κορονοϊού, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά ώστε να σχηματίσει ένα άτομο ανοσία”, είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό Ινστιτούτο Chumakov είναι το πιο κλασικό, δεδομένου ότι περιέχει έναν ανενεργό ιό άτυπης πνευμονίας Covid-19 και αυτό το εμβόλιο “λειτουργεί με τις ίδιες αρχές με τα εμβόλια που λειτουργούν εδώ και 200 ​​χρόνια”. “Έχουμε δοκιμάσει αυτά τα εμβόλια, αναγνωρίζονται ως ασφαλή, και πρέπει να χρησιμοποιηθούν, και σε αυτό εστιάζουμε”, υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας αποκάλυψε ότι ο ίδιος εμβολιάστηκε πριν από δύο μήνες. Εξήγησε ότι δεν θέλει να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του εμβολίου με το οποίο εμβολιάστηκε για μην δώσει την εντύπωση ότι κάποιο εμβόλιο είναι καλύτερο ή απιο αποτελεσματικό από τα υπόλοιπα.

Τέλος, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διευκρίνισε πως η Ρωσία δεν επιβάλλει τη χρήση των εμβολίων σε άλλες χώρες. “Το κύριο καθήκον είναι η παραγωγή επαρκούς ποσότητας αποτελεσματικών εμβολίων για τους Ρώσους και μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας θα αφιερωθεί σε θέματα παραγωγής εμβολίων”, κατέληξε.

Πηγή: Sputniknews.com, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα