ΑΘΗΝΑ
20:49
|
16.09.2024
Παρασύρθηκε από ρέμα που λόγω των νερών δεν φαινόταν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό μαθητών.

Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο “κόλλησε” στα νερά της βροχής, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε νεκρός, κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Evros-news.gr, το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι μαθητές και δάσκαλοι. Το όχημα έπεσε σε ρέμα που λόγω των νερών δεν φαινόταν. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο Πυροσβέστη που δεν πρόλαβε να βγει έξω και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.

“Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά. Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου Δημόκριτος και εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν άνω των 40 ετών”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς.  

Νωρίτερα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου του Απαλού, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων μαθητών ολοκληρώθηκε.

Με τη συνδρομή οχήματος της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 21 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί από το νηπιαγωγείο. Για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EvrosNews.gr, ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα