ΑΘΗΝΑ
01:09
|
17.04.2024
Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα μετρά στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηπορεία της πανδημίας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στην προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για το κόστος των μέτρων στήριξης που θα χρειαστεί να ληφθούν εντός του έτους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2  δισεκ. και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές ενώ μειώνονται όταν χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Επίσης ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα καινούργιο πρόγραμμα στήριξης  των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θα αφορά στην επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα μετρά στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ ευρώ. Έσπευσε παράλληλα να διευκρινίσει πως οι ανάγκες είναι απεριόριστες οι πόροι όμως είναι περιορισμένοι. Για το λόγο αυτό είπε «προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».

Πηγές: Το Βήμα, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Αρκεί μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

Ο Μασκ απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της Tesla παγκοσμίως

Αυλαία αύριο Τρίτη στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου από τις 29 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα