ΑΘΗΝΑ
09:25
|
20.04.2024
Το Παρίσι απείλησε τη βρετανοσουηδική εταιρεία με κυρώσεις λόγω των καθυστερήσεων της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβει η Γαλλία τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον. Το Παρίσι απείλησε με κυρώσεις τη βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων.

“Επισπεύδουμε τις προμήθειες εμβολίων. Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca θα ξεκινήσουν να φθάνουν στη Γαλλία και θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς”, δήλωσε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Η Γαλλία έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει εμβόλια που έχουν παρασκευάσει οι εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna.

Νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter: “Οι ευρωπαϊκές πιέσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Σχεδόν δέκα εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021 και πιο γρήγορες παραδόσεις”.  Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού αναρτήθηκε σε απάντηση ανάρτησης της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανακοίνωσε ότι η AstraZeneca δεσμεύτηκε να παραδώσει εννέα εκατομμύρια πλέον δόσεις το πρώτο τετράμηνο του 2021. Η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν προανήγγειλε επίσης ότι η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία θα αυξήσει τις εργασίες παραγωγής του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη.  Με κυρώσεις είχε απειλήσει την AstraZeneca και η Γερμανία.

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου η Γαλλία είχε εμβολιάσει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 45.000 άλλοι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε σήμερα ότι ένα νέο καθολικό απαγορευτικό στη χώρα θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση προσθέτοντας ότι τα ισχύοντα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αποδίδουν ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Λε Μερ ανέφερε ότι η ισχύουσα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6μμ ως τις 6πμ κοστίζει στην οικονομία περίπου έξι δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα, ενώ ένα γενικευμένο λοκντάουν θα κόστιζε περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, είναι η συνέπεια στην τήρηση των μέτρων και τόνισε πως “οι μεμονωμένες περιπτώσεις” εστιατορίων που ανακοίνωσαν πως θα ανοίξουν σήμερα παρά τις απαγορεύσεις, θα βρεθούν ενώπιον πολύ αυστηρών προστίμων.

Πηγή: RT News, Le Figaro

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα