ΑΘΗΝΑ
01:17
|
20.09.2024
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι οι βορειοανατολικές πολιτείες λόγω σφοδρής χιονόπτωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ρολά” έχουν κατεβάσει επιχειρήσεις, σχολεία και κέντρα εμβολιασμού στις βορειοανατολικές ΗΠΑ που πλήττονται τις τελευταίες μέρες από σφοδρό κύμα χιονόπτωσης.

Image

Μόνον στην πόλη της Νέας Υόρκης, το χιόνι έχει ήδη ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές το μισό μέτρο.

Παρόμοια προβλήματα καταγράφονται και από τη Βιρτζίνια ως το Μέιν και από την Ουάσιγκτον στη Βοστόνη, όπου δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μπροστά σε σφοδρή κακοκαιρία.

Image

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει οι χιονοθύελλες να κρατήσουν τουλάχιστον ως αύριο το απόγευμα, με τον μετεωρολόγο Μάθιου Γους από τη Ν.Υόρκη να δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «εάν θα έχουμε πάνω από 50 εκατοστά χιόνι, αυτή η καταιγίδα δεν θα απέχει πολύ από το να καταταχθεί στις 10 καταιγίδες με το περισσότερο χιόνι στην πόλη της Νέας Υόρκης». Και κατέληξε: «Θα είναι μία από τις σφοδρότερες των τελευταίων ετών».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη, προκειμένου να διευκολύνει τις εργασίες απομάκρυνσης του χιονιού και την επέμβαση των υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.

Ο ντε Μπλάζιο έκλεισε έως αύριο τα σχολεία που παρέμειναν ανοικτά παρά την πανδημία, και έθεσε όλους τους μαθητές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται από τα σπίτια τους από τον Μάρτιο, ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης ζήτησε από περίπου 8 εκατομμύρια κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Μπροστά σε αυτόν τον πρωτόγνωρο συνδυασμό πανδημίας/χιονοθύελλας, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είπε αστειευόμενος στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC: «Με αυτούς τους ρυθμούς, θα έχουμε σύντομα ακρίδες».

Την ίδια ώρα, τα κέντρα εμβολιασμών κατά της Covid-19, που λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού, έκλεισαν για τη σημερινή ημέρα.

Σε ανάλογα μέτρα προέβη σήμερα και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι που κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρχές να κλείσουν τους δρόμους.

Παράλληλα, τα τρία αεροδρόμια, που εξυπηρετούν την περιοχή, το John F. Kennedy, το La Guardia και το Newark ακύρωσαν το 65% έως το 90% των πτήσεών τους, ενώ σε όλες τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν το πρωί περισσότερες από 1.500 πτήσεις.

Οι πόλεις της Φιλαδέλφειας, της Βαλτιμόρης και της Βοστόνης βρίσκονται επίσης σε συναγερμό ενόψει της κακοκαιρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα