ΑΘΗΝΑ
20:35
|
24.04.2024
Κυπριακό, διμερείς και περιφερειακές εξελίξεις στο φόντο του Brexit μονοπώλησαν τις συναντήσεις του Ν.Δένδια στο Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι επικείμενες συνομιλίες για το κυπριακό το Μάρτιο στον ΟΗΕ, οι περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, οι διμερείς σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση του Brexit τέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε από το πρωί στο Λονδίνο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ και την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γουέντι Μόρτον.

Ο Έλληνας υπουργός εξήρε τις στενές διμερείς σχέσεις διαπιστώνοντας τους “ισχυρούς” δεσμούς “φιλίας και συνεργασίας” αλλά και την κοινή βούληση για “ισχυρή μελλοντική σχέση στην μετά-Brexit περίοδο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων”.

Ιδιαίτερη σημασία για τους στόχους της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο έχει το γεγονός πως πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν τη μετάβαση του Βρετανού ομολόγου του στη Λευκωσία και τη συνάντησή του την ερχόμενη Πέμπτη με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Επίκεντρο των συνομιλιών του Ντόμινικ Ράαμπ με τον Κύπριο ομόλογό του θα είναι η έντονη κινητικότητα που αναπτύσσεται διπλωματικά το τελευταίο διάστημα για την έναρξη νέου κύκλου συνομιλιών για το Κυπριακό στον ΟΗΕ στο φόντο πραγματοποίησης του πρόσφατου 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη συνάντησή της με τον Νίκο Δένδια, η υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον επέλεξε να εστιάσει στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και τις επετειακές εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε επίσης στην ταύτιση απόψεων με τον Νίκο Δένδια πάνω σε θέματα διμερούς συνεργασίας με στόχο “ένα κοινό όραμα για το μέλλον”.

Η επίσκεψη του Δένδια στο Λονδίνο γίνεται ένα 24ωρο μετά την μετάβαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα της βορείου Κύπρου και τις συναντήσεις του μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και παράλληλα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας που μετέβη σήμερα στο Βερολίνο για συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα