ΑΘΗΝΑ
19:53
|
26.04.2024
Πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της και τους εταίρους της πριν αποφασίσει
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είναι πολύ νωρίς για τις ΗΠΑ να αποδεχθούν την ιρανική πρόταση για μεσολάβηση της ΕΕ με στόχο την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας” δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Νεντ Πράις, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πράις πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της και τους εταίρους της αλλά και με το Κογκρέσο προτού καταλήξει σε απόφαση όπου θα ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες με τους Ιρανούς για οποιοδήποτε είδος συμφωνίας”.

Νωρίτερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε προτείνει η ΕΕ να παίξει ρόλο συντονιστή για την επαναφορά των ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με συνέντευξή του στο CNN International. Είχε μάλιστα προτείνει ο επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, να προτείνει “το είδος της χορογραφίας που απαιτείται για να επανέλθουν οι ΗΠΑ στη συμφωνία και τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνει το Ιράν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα