ΑΘΗΝΑ
04:12
|
03.05.2024
Με αφορμή τα κοινά γυμνάσια ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ένταξη της κυπριακών δυνάμεων δημιούργησε την ευκαιρία να επεκταθούν οι επιχειρησιακές μας δυνατότητες και οι συνεργασίες με φίλιες χώρες-εταίρους στην περιοχή. Είμαστε πιο ισχυροί όταν δουλεύουμε συλλογικά στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση γυμνασίων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 11 ως 29 Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Ο Κύπριος ομόλογός του, Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου προσβλέπει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον. Εκτίμησε δε ότι κοινά γυμνάσια ειδικών δυνάμεων “συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή”.

Η συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ σχεδιάστηκε από τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και συμπεριέλαβε αμφίβιες επιχειρήσεις πλησίον ακτής και νηοψίες με πρακτική εκπαίδευση στο εκπαιδευτικό πλοίο «Άρης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα