ΑΘΗΝΑ
07:29
|
23.04.2024
Στόχος του νομοσχεδίου είναι "η περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων και η κατασταλτική αντιμετώπιση της οργανωμένης συλλογικής αμφισβήτησης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, για άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών με τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής φοιτητών και εκπαιδευτικών απαίτησε σήμερα μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Ο Γιάννης Δελής επισήμανε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι η περιφρούρηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων και η κατασταλτική αντιμετώπιση της οργανωμένης συλλογικής αμφισβήτησης του «Πανεπιστημίου-ανώνυμη εταιρεία» αλλά και της αγωνιστικής διεκδίκησης των φοιτητών για ολοκληρωμένες σπουδές.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση που κρατά κλειστά εδώ και ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια ενώ ανοίγει την αγορά, που ισχυρίζεται ότι ο κορονοϊός κολλάει μόνο στα συλλαλητήρια αλλά όχι στα σχολικά τμήματα των 27 μαθητών, κολλάει στις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, τις οποίες και απαγορεύει, αλλά όχι στα βαγόνια του μετρό και στα εργοστάσια.

Όσον αφορά τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τόνισε πως δυσκολεύει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών οικογενειών να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια.

Ανέφερε επίσης πως η ρύθμιση αυτή ρίχνει κι άλλο νερό στο μύλο της κατηγοριοποίησης των σχολών αλλά και της συζήτησης για νέο τοπίο στις πανεπιστημιακές σχολές που πρέπει να ενισχυθεί με ιδιωτικά κολέγια, ΙΕΚ κ.ά. πιο συνδεδεμένα με τις ανάγκες της αγοράς, όπως καθορίζουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και υπηρετούν πιστά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα