ΑΘΗΝΑ
14:36
|
19.04.2024
Προβλέπεται νέο νέο εκλογικό σύστημα και σύσταση "Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως το τέλος τρέχοντος μηνός αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με το νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη σε Αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό διαβεβαίωσε πως βρίσκεται “σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων” για τα παραπάνω νομοσχέδια.

Ερωτηθείς για την πενταετή θητεία που θεσπίζεται για τους αιρετούς και εάν αυτό επηρεάζει τις εθνικές εκλογές ισχυρίστηκε πως δεν συμπίπτουν.

«Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές» ανέφερε.

Για το δεύτερο νομοσχέδιο, ο Βορίδης μετέφερε σαν επιθυμία της κυβέρνησης την οικοδόμηση «μιας κουλτούρας ακεραιότητας μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στις ευρωεκλογές και αν αυτές θα πραγματοποιηθούν με σταυροδοσία ή με λίστα, ο υπουργός παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας προσωπικά την προτίμησή του στη λίστα υποψηφίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα