ΑΘΗΝΑ
10:44
|
05.10.2022
Το Βερολίνο τονίζει πως βλέπει στον αγωγό ένα έργο οικονομικής σημασίας στο οποίο δεν θέλει να παρέμβει...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανάγκη των γερμανικών βιομηχανιών για συνέχιση της ενεργειακής εξασφάλισης που προσδίδει το ρωσικό φυσικό αέριο αναγκάζει τη γερμανική κυβέρνηση να επιμένει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 παρά την αντίθεση των ΗΠΑ (τόσο επί προέδρου Τζο Μπάιντεν όσο και επί του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ).

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε τη σταθερή θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο ζήτημα του αγωγού επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση βλέπει στον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ένα έργο οικονομικής σημασίας στο οποίο δεν θέλει να παρέμβει».

Η γερμανική στάση στο ζήτημα του αγωγού Νord Stream 2 δεν κάμπτει τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών της ΕΕ που ζητούν την αναστολή των εργασιών κατασκευής του.

Ο Ζάιμπερτ πάντως διαχώρισε το θέμα του αγωγού με τις συνομιλίες εντός της ΕΕ για τα γεγονότα στη Ρωσία σε σχέση με τον αντιπολιτευόμενο πολιτικόκ Αλεξέι Ναβάλνι και την αντίδραση των ρωσικών αρχών στις κινητοποιήσεις υποστηρικτών του μην αποκλείοντας περαιτέρω κυρώσεις έναντι της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

«Τα βρήκαν» στην Ε.Ε. για το 8ο πακέτο κυρώσεων

Εξοικονόμηση ενέργειας: Στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα