ΑΘΗΝΑ
00:22
|
03.07.2024
Πρόκειται για την πρώτη από πλευράς Ουάσινγκτον κίνηση στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εξέδωσε χθες την Τρίτη άδεια για άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βενεζουέλα επί διακυβέρνησης Τραμπ και αφορούν τις περισσότερες από τις συναλλαγές που απαιτούνται για οικονομικές δραστηριότητες σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Η «Γενική Άδεια 30 Α» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επιτρέπει σε εταιρείες των ΗΠΑ να προβαίνουν σε συναλλαγές με το Εθνικό Ινστιτούτο Υδάτινων Χώρων της Βενεζουέλας (INEA) ή οποιαδήποτε οντότητα που αυτό κατέχει.

Ωστόσο, «η άδεια δεν υποστηρίζει δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξαγωγή εξοπλισμού διύλισης στη Βενεζουέλα ή συναλλαγές με πρόσωπα ή ιδρύματα που βρίσκονται σε λίστα κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, εκτός από την ΙΝΕΑ», πρόσθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η άδεια συνιστά από πλευράς Ουάσινγκτον την πρώτη κίνηση εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών μετά τις κυρώσεις σε αξιωματούχους και κλάδους της οικονομίας που επιβλήθηκαν από τις προεδρίες Ομπάμα και Τραμπ, με την τελευταία να βαρύνεται και με την πλέον πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος τον Μάη του περασμένου έτους. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του ο νέος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει εκ νέου κανάλια επικοινωνίας και διαλόγου με το Καράκας.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοζάνη: Άνδρας έδεσε το σκυλί του σε φορτηγάκι και το έσερνε στο χωριό

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Θεσσαλονίκη: 13χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα