ΑΘΗΝΑ
17:01
|
16.04.2024
Το Νέο Δελχί έχει γεμίσει με πλήθος τεχνητών εμποδίων στην προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να εμποδίσουν την είσοδο στην πόλη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιορκημένη πόλη θυμίζει το Νέο Δελχί. Η πρωτεύουσα της Ινδίας έχει γεμίσει με συρματοπλέγματα, προστατευτικές ράβδους και λωρίδες ακίδων στην προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να εμποδίσουν την είσοδο στην πόλη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών που διαμαρτύρονται εδώ και τρείς μήνες για τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι τον Σεπτέμβριο.

Προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση, δια στόματος Μόντι επανέλαβε την πρότασή της για «πάγωμα» του νομοσχεδίου για 18 μήνες και εκτεταμένο διάλογο μεταξύ αγροτικών συνδικάτων και πολιτικής ηγεσίας. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους ηγέτες των αγροτών οι οποίοι θέτουν ως προαπαιτούμενο για κάθε διάλογο την οριστική κατάργηση του νομοσχεδίου.

Rows of razor wire at Ghazipur

Την περασμένη εβδομάδα τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς κατά τη διάρκεια πορείας με τρακτέρ. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του.

Χαρακτηριστικό της οχύρωσης είναι πως ενόψει της διαδήλωσης του Σαββάτου αστυνομικοί της πρωτεύουσας και των γειτονικών πολιτειών Ουτάρ Πραντές και Χαριάνα από όπου υπάρχει μεγάλη ροή διαδηλωτών έχουν αναπτύξει drones και έχουν τοποθετήσει πλήθος τεχνητών εμποδίων ώστε να εμποδιστεί η μετάβαση στην πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί κλίμα αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση Μόντι, καθώς πολλοί χρήστες κάνουν λόγο για υπερβολική βία από πλευράς αστυνομικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων, κυβερνητικό αυταρχισμό και γελοιοποίηση της χώρας.

Πηγές: The Wire, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα