ΑΘΗΝΑ
08:36
|
20.04.2024
Εξήγησε πως η απόφαση αντίκειται στο διεθνές δίκαιο γιατί πρόκειται για κατεχόμενο έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμεντ Αμπούλ Γκάιτ αποδοκίμασε σήμερα την απόφαση του Κοσσυφοπεδίου να ανοίξει την περασμένη Δευτέρα πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ μετά την επισημοποίηση της σύναψης σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου εξήγησε πως η απόφαση αντίκειται στο διεθνές δίκαιο γιατί πρόκειται για κατεχόμενο έδαφος. “Οι αποφάσεις του ΟΗΕ και του διθενούς δικαόιυ θεωρούν την Ιερουσαλήμ κατεχόμενο έδαφος και απαγορεύουν την εγκατάσταση πρεσβειών εκεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχμεντ Αμπούλ Γκάιτ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τις αποφάσεις του ΟΗΕ είχαν ως τώρα παραβιάσει μόνον δύο χώρες: οι ΗΠΑ και η Γουατεμάλα.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως το άνοιγμα μίας πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δεν αλλάζει το γεγονός πως πρόκειται για κατεχόμενη πόλη και αυτό δεν θα αλλάξει το μέλλον της. “Αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσω διαπραγματεύσεων καθώς το στάτους της Ιερουσαλήμ είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διαπραγμάτευση” κατέληξε, θυμίζοντας πως η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων και τη λύση των δύο κρατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα