ΑΘΗΝΑ
00:52
|
05.10.2024
Το πρόσχημα που επικαλέστηκε είναι πως το κανάλι ελέγχεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανάκληση της άδειας που είχε χορηγήσει στο κινεζικό αγγλόφωνο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN προχώρησε σήμερα ο αρμόδιος φορέας ρύθμισης των τηλεοπτικών καναλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, OFCOM.

Το πρόσχημα που επικαλέστηκε είναι πως το κανάλι ελέγχεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ως εκ τούτου η διεύθυνση του δικτύου δεν έχει πραγματική συντακτική ή άλλη αρμοδιότητα στο περιεχόμενο που προβάλλει στη Βρετανία.

Η εξέλιξη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο όξυνσης των ανταγωνιστικών σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου-Κίνας που γίνεται ορατή με διάφορα κατά καιρούς προσχήματα ή αφορμές όπως π.χ. η παραβίαση δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα και ο πρόσφατος νόμος περί ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ.

Τον Ιούλιο η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για τα τηλεοπτικά δίκτυα είχε επικρίνει το κρατικό κανάλι για τη μεταχείριση που είχε επιφυλάξει στον Βρετανό δημοσιογράφο Πίτερ Χάμφρι, όταν είχε καλύψει τη σύλληψή του στην Κίνα. Τον περασμένο Μάιο είχε κατηγορήσει το CGTN για μεροληψία στην κάλυψη αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα