ΑΘΗΝΑ
03:24
|
18.09.2024
Η εγκληματική κατάρρευση του φράγματος της Vale αφάνισε ένα ολόκληρο χωριό και μόλυνε το περιβάλλον για χρόνια με τοξικά απόβλητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους συγγενείς των 270 ανθρώπων που χάθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 από την κατάρρευση φράγματος της βραζιλιάνικης πολυεθνικής μεταλλευμάτων VALE στην νοτιοανατολική πολιτεία Μίνας Ζεράις αποφάσισε σήμερα αρμόδια βραζιλιάνικη πολιτειακή αρχή φθάνοντας σε εξωδικαστική συμφωνία με δικηγόρους της εταιρίας.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ένα από τα χειρότερα περιβαλλοντικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών στη Βραζιλία εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας μίας πανίσχυρης εταιρίας.

Image result for κατάρρευση φράγματος της βραζιλιάνικης πολυεθνικής μεταλλευμάτων VALE

Τον Ιανουάριο του 2019 το φράγμα της εταιρίας Vale κατέρρευσε προκαλώντας μία “θάλασσα” με εκατομμύρια τόνους τοξικών αποβλήτων μολύνοντας τους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής και καταστρέφοντας το χωριό Brumadinho.

Μέσα στην ξαφνική καταστροφή, χάθηκαν οι ζωές 270 ανθρώπων (οι περισσότεροι εργάτες της εταιρίας Vale) και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης καντίνες, σπίτια, καταστήματα, αγροκτήματα.

Image result for κατάρρευση φράγματος της βραζιλιάνικης πολυεθνικής μεταλλευμάτων VALE

Την απόφαση για την χορήγηση των αποζημιώσεων,που δεν αποκλείεται να αυξηθούν περαιτέρω στο μέλλον εάν αποφασιστεί πως είναι μεγαλύτερο το κόστος απορρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας Μίνας Ζεράις, Ζάρμπας Σοάρες.

Δεκαέξι στελέχη της εταιρίας VALE μεταξύ των οποίων ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Φάμπιου Σβαρτσμαν κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και περιβαλλοντικές καταστροφές΄αλλά και για εγκληματική αμέλεια καθώς γνώριζεν εκ των προτέρων πως η κατάρρευση του φράγματος ήταν ζήτημα χρόνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για το Μέλλον του ΟΗΕ

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα