ΑΘΗΝΑ
22:31
|
05.12.2022
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Στέιτ Ντηπάρτμεντ επιχειρώντας να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες για μία εξωτερική πολιτική που έχει βαρύ παρελθόν σε πολέμους και αμέτρητες…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Αμερική επέστρεψε! Η διπλωματία επέστρεψε” τόνισε απόψε επισκεπτόμενος το Στέιτ Ντηπάρτμεντ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιχειρώντας να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της διαφορετικής τακτικής που θα ακολουθήσει σε σχέση με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

“Είστε το πρόσωπο της Αμερικής στον κόσμο! Είστε το κέντρο όσων θέλω να κάνω. Πιστεύω σε εσάς! Σας χρειαζόμαστε πολύ!” είπε πλέκοντας εν συντομία το εγκώμιο του αμερικανικού διπλωματικού σώματος, επικαλούμενος την πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από διάφορα πόστα στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ.

Επιχειρώντας μία αντιπαραβολή με το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στον τρόπο άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε ότι “η εξωτερική πολιτική είναι η προώθηση του συμφέροντος του αμερικανικού λαού”.

Διαβεβαίωσε έτσι τους διπλωμάτες πως θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησής του και τους αποχαιρέτισε εκφράζοντας την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επεισόδια με δακρυγόνα και χειροβομβίδες στην Καμάρα Θεσσαλονίκης

Ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ βλέπει ο Τζον Σαρμπάνης

Περισσότερα «μέτρα» στήριξης υπόσχεται το Eurogroup

Διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κυβερνητικό ανάκτορο της Μογγολίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα