ΑΘΗΝΑ
05:32
|
09.06.2026
Στις 20 Φεβρουαρίου αρχίζει η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Μπογκοτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Κολομβίας ενέκριναν την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που παράγει η κινεζική Sinovac και η Νικαράγουα αυτή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, γνωστοποίησαν Μπογκοτά και Μανάγκουα.

Το προϊόν CoronaVac της κινεζικής Sinovac είναι το δεύτερο που εξασφαλίζει το “πράσινο φως” στην Κολομβία, έπειτα από αυτό των Pfizer/BioNTech. Η Μπογκοτά θέλει να αγοράσει 2,5 εκατ. δόσεις του κινεζικού εμβολίου, ενώ αναμένει 10 εκατ. δόσεις αυτού της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας. Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης αναμένεται να αρχίσει την 20ή Φεβρουαρίου.

Η Νικαράγουα ενέκρινε τη χρήση του Sputnik V, όπως αρκετές άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής (Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή…). Η Μανάγκουα δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις σκοπεύει να αγοράσει.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε πως σκοπεύει να αγοράσει ποσότητες δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του ινδικού εμβολίου Covaxin. Πιο συγκεκριμένα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά έπειτα από συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου με στελέχη των κατασκευαστών των δύο σκευασμάτων (Κέντρο Γκαμαλέγια, Bharat Biotech αντίστοιχα) αύριο Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγιο: Συνελήφθη 55χρονος που καταζητούνταν για δολοφονία στην Αυστραλία μετά από δεκαετίες

Αλβανία: Ο Ράμα θα συνεχίσει με το πολυτελές θέρετρο που συνδέεται με τον Κούσνερ παρά τις διαμαρτυρίες

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Δράζος

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Κάτω Σχολάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα