ΑΘΗΝΑ
07:45
|
03.07.2024
Τα σπίτια 60 οικογενειών Βεδουίνων ξαναγκρέμισαν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου τρεις μήνες ξαναγκρέμισαν τα σπίτια ενός καταυλισμού Βεδουίνων στο χωριό Χόμζα αλ Μπάκια κοντά στο Τουμπάς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αφήνοντας άστεγες τουλάχιστον 60 πολυμελείς οικογένειες.

Το πρόσχημα του στρατού για το ξεσπίτωμα των δεκάδων οικογενειών ήταν πως το χωριό τους…είναι “παράνομο” επειδή βρίσκεται “σε στρατιωτική ζώνη”.

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονταν στο πλευρό των Βεδουίνων κατήγγειλαν την κατεδάφιση του οικισμού επισημαίνοντας πως προβαίνουν συχνά σε τέτοιες ενέργειες με διάφορα προσχήματα. Ένας από αυτούς, ο Μοάταζ Μπισχαράτ κατηγόρησε τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πως επιδιώκουν να εκτελέσουν τη “θανατική καταδίκη σε όλες τις παλαιστινιακές κοινότητες στην Κοιλάδα του Ιορδάνη”.

Ο Μπισχαράτ ανέφερε ότι οι τακτικές απειλές του ισραηλινού στρατού στην περιοχή έχουν αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι στο χωριό Χόμσα αλ Μπάκια ζούσαν το 1990 πάνω από 186 οικογένειες ενώ σήμερα παραμένουν μόλις 21 “εξαιτίας των μέτρων των κατοχικών δυνάμεων”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος σε τρεις Περιφέρειες για σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Τα 50 χρόνια ζωής της κεντροαριστεράς (και το ερώτημα τώρα τι κάνουμε)

Ο καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό με νεφώσεις και βροχές

Μητσοτάκης: Είμαι πεπεισμένος μεταρρυθμιστής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα