ΑΘΗΝΑ
01:58
|
19.04.2024
Μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού αναμορφώνουμε τον ιστό του ελληνικού κράτους είπε ο πρωθυπουργός σε συνέδριο γερμανικών ΜΜΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Χρησιμοποιήσαμε την πανδημία ως μια ευκαιρία να προσφέρουμε μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες. Μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού αναμορφώνουμε τον ιστό του ελληνικού κράτους» τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας στο διαδικτυακό συνέδριο Europe 2021 που συνδιοργάνωσαν οι γερμανικές εφημερίδες Der Tagesspiegel, Die Zeit και Handelsblatt και το επιχειρηματικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τις ακόλουθες τέσσερις βασικές προτεραιότητες σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης: Τη λεγόμενη “Πράσινη” μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και τη “μεγάλη έμφαση” σε προσόντα, δεξιότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση».

«Παρά την πανδημία ποτέ δεν ανακόπηκε η ώθηση που είχε δοθεί στις μεταρρυθμίσεις. Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα 32 δισ. συνολικά, 19 δισ. σε επιχορηγήσεις και 13 σε δάνεια, με στόχο να δώσουμε ώθηση στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Η συζήτηση δεν αφορούσε μόνον την πανδημία και την οικονομία αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας. Σε σχέση με τις ευρω-τουρκικές σχέσεις και την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δύο επιλογές.

«Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική σχέση, αλλά αν τα πράγματα δεν κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες εκ μέρους της ΕΕ προς την Τουρκία. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξε μια βελτίωση της κατάστασης τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές, αλλά δεν είμαι αφελής. Θέλω να δω συνέπεια σε αυτή την συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα