ΑΘΗΝΑ
15:13
|
23.04.2024
Το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών ενημέρωσε πως η είσοδος στο Facebook θα μπλοκαριστεί έως τις 7 Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χούντα της Μιανμάρ μπλόκαρε το Facebook σήμερα την Πέμπτη, προσπαθώντας να κλείσει ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας για την αντιπολίτευση απέναντι στο στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου και ενώ οι πρώτες σποραδικές διαμαρτυρίες κατά των στρατιωτικών ξεκίνησαν.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών ενημέρωσε πως η είσοδος στο Facebook θα μπλοκαριστεί έως τις 7 Φεβρουαρίου επειδή «διαδίδονται μέσω αυτού ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση που δημιουργούν παρεξηγήσεις».

Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Μιν Ονγκ Χλάινγκ, που είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας μετά την ανατροπή της εκλεγμένης Αούνγκ Σαν Σου Κι, ισχυρίστηκε ενώπιον ομάδας επιχειρηματιών χθες Τετάρτη πως θα αναλάβει την εξουσία μόνο για ένα εξάμηνο, προκειμένου να διασφαλίσει όπως είπε «την διεξαγωγή δίκαιων εκλογών».

Τις προηγούμενες μέρες έλαβαν χώρα οι πρώτες μικρής έκτασης διαμαρτυρίες, με διαδηλωτές στην πρώην πρωτεύουσα Γιανγκόν να κάνουν την αρχή απέναντι στο στρατιωτικό καθεστώς.

Σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συμφώνησε στην ανάγκη απελευθέρωσης όλων των κρατουμένων και «στην ανάγκη δημοκρατικής μετάβασης της Μιανμάρ».

Υπενθυμίζεται πως το πραξικόπημα σημειώθηκε μετά από μια περίοδο εντάσεων ανάμεσα στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας λόγω των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου.  

Η Μιανμάρ, γνωστή κι ως Βιρμανία, κυβερνιόταν από τον στρατό από το 1962 μέχρι το 2011 που ξεκίνησαν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις με επικεφαλής την Αούνγκ Σαν Σου Κι. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο έλεγχος της εξουσίας έχει περάσει στα χέρια του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Μιν Αούνγκ Λάινγκ εξαιτίας της “εκλογικής νοθείας” του Νοεμβρίου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα